Haber

Şentop: Başkanlık sistemi bugün hala yeni bir konu gibi tartışılıyor.

Üsküdar’da gençlerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, “Bugün yeni bir meseleymiş gibi başkanlık sistemi tartışılıyor… 3-5 yıllık bir konu. Ancak öyle değil. O dönem bir partinin il başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşünü aldık. Türkiye’ye en uygun hükümet sisteminin başkanlık sistemi olduğunu da söylüyor” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, üniversite öğrencileriyle kahvaltı programına geldi. Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da katıldı. Meclis Başkanı Şentop, burada gençlerle hem kahvaltı yaptı hem de Boğaz turu yaptı. Öğrencilik yıllarından bahseden ve gençlere tavsiyelerde de bulunan Şentop, “Büyük Türkiye idealine inanmanızı, Türkiye’ye güvenmenizi ve Türkiye için çalışmanızı tavsiye ederim. İstanbul’un kendisi bir üniversitedir. Bunu değerlendirmenizi öneririm. öğrencilik yıllarında fırsat.”

BAŞKANLIK SİSTEMİ BUGÜN DE YENİ KONU OLARAK TARTIŞILIYOR

Siyasete atılmadan önce üniversitede akademisyen olarak çalıştığını hatırlatan ve öğrencilik yıllarında hukuk dergisi çıkardıklarını belirten Meclis Başkanı Şentop, “Bu dergide Türkiye meselelerini tartışıyorduk. Başkanlık sistemi 1988. Bugün başkanlık sistemi tartışılıyor, bu güya yeni bir konu gibi… 3-5 yıllık bir mesele gibi algılanıyor ama o kadar da değil, 1988’de bu konuyu ele almıştık. O dönem bir partinin il başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’dan da görüş aldık. O da Türkiye’ye en uygun hükümet sisteminin başkanlık sistemi olduğunu söylüyor” dedi.

GÜÇLÜ 5 ÜLKE SAYILDIĞINDA TÜRKİYE’NİN DÜNYANIN İÇİNDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ. Şentop, gençlere kendilerini bir sonraki döneme hazırlamaları tavsiyesinde de bulunarak, “Türkiye’yi geleceğe hazırlamak da gençlerin yetiştirilmesi ve yetiştirilmesiyle ilgili bir konudur” dedi. ve küresel etki, Türkiye’nin de içinde olduğunu kesinlikle görüyoruz. Bunun nedenlerinden biri nüfustur. Türkiye’nin nüfusu aslında kendi bölgesinden, dünyadan, baktığımızda bereketli bir nüfus. Şu anda Türkiye’nin nüfusu 85 milyon. “Bu, nüfus için bir rahmettir. Tarihteki nüfus hareketliliği, ülkelerin geleceği hakkında açıklamalar yapmamızı sağlar. Bir coğrafyada nüfus merhameti varsa, nüfus artışı varsa, o coğrafyanın geleceği için olumlu gelişmeleri analiz edebilirsiniz. O ülke ve devlet” dedi.

ETKİ ÜLKEYİ GÜÇLENDİRİR Meclis Başkanı Şentop, “Genç bir nüfusa sahip olmak da değerli. Bu genç nüfusu gerektiği gibi yetiştirebilirsek dünyanın gelecek 100 yılına etki edecek ender ülkelerden biri. Bir ülkenin sadece nüfusu değil, ekonomik kapasitesi de değerlidir.Öyle olmazsa olmazdır ki “Sizi takip eden, takip eden, harekete geçtiğinizde fikrinizi benimseyen, tez ortaya koyan halklar, topluluklar, ülkeler var mıdır? veya fikir? yok mu O kadar çok ülke var ki Türkiye” Türkiye’nin nüfusu bunun kat kat fazlası, ekonomik büyüklüğü yüksek ama bir görüş ortaya atıldığında kendisinden başka ülke yok. Fikir tüm dünyada yolunu buluyor, dedi.

ÜLKEYE GÜVENMEK EN ÖNEMLİ PUSULANIZ OLMALI “Tarihi birikim, ülkelerin istikamet ve hedeflerinde taraf tutandır” diyen Şentop, “Her ülkenin tarihi olmaz, yaşanmışlıkları vardır. Tarih bir bütündür, varsa bir bütündür.” bütünlük içinde bir anlamdan bahsediyor ama biz buna tarih diyebiliriz.Birçok ülkenin tarihi vardır.Tarihi yoktur geçmişi vardır ama Türkiye’nin büyük tarihi aynı zamanda bugünü ve geleceği için de belirleyici bir yön vermektedir. Önemli olan Türkiye’ye güvenmek, Türkiye’nin geleceğine güvenmek. En önemli pusulanız bu olmalı. Ülkenize, Türkiye’ye güvenmek Türkiye’ye güvenerek, “İnşallah sizlerin emek ve çabalarıyla Türkiye çok daha güzel günlere ulaşacaktır” dedi.

TEMEL HEDEFİMİZ MİLLET DEĞERLERİNİ DEVLETİN DEĞERLERİ İLE BÜTÜNLEŞTİRMEK OLDUĞUNU Şentop, “Türkiye’nin en büyük sorunu geçmişten bu yana millet-devlet bütünleşmesiydi. Eskiden bu kadar değildi. Türkiye ne zaman bir atılım yapsa. , millete ve devlete maliyetin bire bir olduğu dönemlerde yaptı bunu, bizim dönemimiz, 15 Temmuz için bir nevi emsal diyebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde kolay kolay önlenemeyen millet ve devlet bütünleşmesinin önüne geçilemeyeceğini anlatan Büyük Türkiye idealine inanmanızı, Türkiye’ye güvenmenizi ve Türkiye için çalışmanızı öneririm. İstanbul’un kendisi bir üniversitedir. Öğrencilik yıllarında bu fırsatı değerlendirmenizi tavsiye ederim.”

– Karakoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu